A Berettyóújfalui Szakmai Vizsgaközpont 2021. július 1-jén jött létre.

A megváltozott szakképzési struktúrában feladatunk a szakma megszerzésére irányuló szakmai vizsgák, illetve a szakmai képzéshez kapcsolódó, szakképesítés megszerzésére irányuló képesítő vizsgák megszervezése és lebonyolítása a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvénynek, a szakképzési törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II.7.) kormányrendeletnek, a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvénynek, valamint a felnőttképzési törvény végrehajtásáról szóló 11/2020. (II.7.) kormányrendeletnek megfelelően.

Az átalakult vizsgáztatási rendszerben a szakmai és a képesítő vizsgák a Nemzeti Akkreditáló Hatóság által akkreditált vizsgaközpontokban zajlanak majd. Vizsgaközpontunk a sikeres akkreditálási eljárás eredményeként 2022. április 28. napjától 2027. április 28. napjáig személytanúsító szervezetként NAH-12-0039/2022 nyilvántartási számon 31 KEOR-ban tud a Képzési és Kimeneti Követelmények, illetve a Programkövetelmények előírásainak megfelelően vizsgát szervezni.

Célunk, hogy – együttműködő partnereink segítségével – szakszerű vizsgaszervezéssel támogassuk leendő vizsgázóinkat céljaik elérésében, munkaerőpiaci elhelyezkedésükben, ezáltal a szakmai oktatás és képzés megújulásához is hozzájáruljunk.

Üdvözlettel:

Kalmár Enikő
vizsgaközpont vezető

Fekécs Kitti
irányítási vezető

Máté Mónika
vizsgaszervezési referens

PÁRTATLANSÁGI NYILATKOZAT

 

A Berettyóújfalui Szakmai Vizsgaközpont elkötelezett a tanúsítási tevékenységek pártatlansága és függetlensége iránt.

A vizsgaközpont a szakmai és képesítő vizsgákat úgy szervezi és irányítja, hogy biztonságosan meg lehessen őrizni a pártatlanságot.

A vizsgaközpont minden esetben pártatlanul jár el a jelentkezőkkel, jelöltekkel és a tanúsított személyekkel kapcsolatban, a vizsgaközpont működését nem korlátozza indokolatlan pénzügyi vagy más korlátozó feltétel.
A pártatlansági és titoktartási nyilatkozatoknak megfelelően jár el minden közreműködő a vizsgáztatás teljes folyamatában.

Berettyóújfalu, 2021. július 1.

Kalmár Enikő Mária
A Berettyóújfalui Szakmai Vizsgaközpont vezetője